Logo da.boatexistence.com

Hvad er kweladansens historie?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er kweladansens historie?
Hvad er kweladansens historie?

Video: Hvad er kweladansens historie?

Video: Hvad er kweladansens historie?
Video: Hvad er en 'God Pige'? Bag om sangen med Danser Med Piger og TopGunn 2024, Kan
Anonim

Kwela er en sydafrikansk musikstil baseret på jazzede undertoner og penny-whistle-instrumentet. Den stammede fra marabi-lyden og bragte den karakteristiske afrikanske jazz-lyd frem i 1950'erne … Musikken ville overvejende blive spillet på shebeens, hvor folk ville samles for at drikke, danse og socialisere.

Hvem startede Kwela-dans?

Opfundet af Elkin Sithole i 1940'erne for at henvise til korrespons i zulu-vokalmusik, udtrykket kwela var blevet udvidet i 1950'erne til at henvise til musik fra gadebands med pennywhistle, som også optrådte til township-danser.

Hvornår startede Kwela-dansen?

Hvornår startede Kwela-dansen? Det startede i 1950'erne, da musikstilen blev udvidet og blev fremført på gaden. Når lyden af Kwela høres, bringer det alle på fode. Dansene til musikkens rytme fanger essensen af traditionen.

Hvilket sprog er Kwela?

Oprindelse. Den mest almindelige forklaring på ordet "khwela" er, at det er taget fra the Zulu for "Climb", selvom det i township-slang også refererede til politivognene, "khwela-khwelaen" ". Det kunne således være en invitation til at deltage i dansen, samt fungere som en advarsel.

Hvad betyder Kwela?

kwelanoun. en slags dansbar musik populær blandt sorte sydafrikanere; inkluderer en fløjte blandt sine instrumenter.

Anbefalede: