Logo da.boatexistence.com

Hvad er spontan venøs pulsering?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er spontan venøs pulsering?
Hvad er spontan venøs pulsering?

Video: Hvad er spontan venøs pulsering?

Video: Hvad er spontan venøs pulsering?
Video: Spontaneous venous pulsation 2024, Kan
Anonim

Spontan venøs pulsation (SVP) er et resultat af variationen i trykgradienten langs retinalvenen, når den krydser lamina cribrosa [1] Når det intrakranielle tryk (ICP)) stiger, stiger det intrakranielle pulstryk også til at svare til det intraokulære pulstryk, og SVP ophører.

Er spontan venøs pulsering normal?

Disse resultater bekræfter, at tilstedeværelsen af spontane venøse pulsationer er en pålidelig indikator for et intrakranielt tryk under 180 til 190 mm H2O, mens fraværet af pulsationer kan findes ved norm alt intrakranielt tryk og derfor ikke er en pålidelig guide til forhøjet intrakranielt tryk.

Er spontan venøs pulsering dårlig?

Spontan venøs pulsation (SVP) har en høj negativ prædiktiv værdi for forhøjet intrakranielt tryk og er et nyttigt tegn ved vurdering af patienter med hovedpine.

Hvad forårsager spontan venøs pulsering?

Pulsationerne er faktisk forårsaget af variation i trykgradienten langs retinalvenen, når den krydser lamina cribrosa. Trykgradienten varierer på grund af forskellen i pulstrykket mellem det intraokulære rum og cerebrospinalvæsken.

Kan papilleødem forårsage hovedpine?

Papillødem er en tilstand, hvor øget tryk i eller omkring hjernen får den del af synsnerven inde i øjet til at hæve. Symptomer kan være flygtige synsforstyrrelser, hovedpine, opkastning eller en kombination.

Anbefalede: