Hvad er antecubital vene?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er antecubital vene?
Hvad er antecubital vene?

Video: Hvad er antecubital vene?

Video: Hvad er antecubital vene?
Video: Что такое Todoist? 2024, Oktober
Anonim

Mediancubitalvenen (antecubitalvenen) er et fremtrædende overfladisk kar i overekstremiteterne … Denne region af den øvre lemmer omtales nogle gange som det antecubitale område. Median cubitalvenen forbinder cephalic og basilic vener, som er de to store overfladiske vener i den øvre lemmer.

Hvor er antecubital?

I teknisk anatomiske termer refererer antecubital til området anterior til albuen-betyder den modsatte side. I den menneskelige krop er det antecubitale område, hvor humerus (overarmsknoglen) forbinder sig med radius og ulna-knoglerne i underarmen.

Hvad hedder antecubital?

Introduktion. Den kubitale fossa er et overgangsområde mellem den anatomiske arm og underarmen. Det er placeret i en fordybning på den forreste overflade af albueleddet. Den kaldes også antecubital fossa, fordi den ligger anteriort for albuen (latin cubitus), når den er i standard anatomisk position.

Hvor er medianvenen?

Mediancubitalvenen er den overfladiske vene, der ligger over den bicipitale aponeurose i taget af den cubitale fossa, sædvanligvis kanyleret til intravenøs adgang. Det dannes variabelt som enten et H- eller M-mønster, der forbinder de mediane antebrachial-, basilic- og cephalic-vener.

Er der en antecubital vene?

Median cubital vene i nærheden af cephalic vene er det første valg til en rutinemæssig venepunktur, der forårsager nerveskade mindst sandsynligt.

Anbefalede: