Hvem var leon battista alberti?

Indholdsfortegnelse:

Hvem var leon battista alberti?
Hvem var leon battista alberti?

Video: Hvem var leon battista alberti?

Video: Hvem var leon battista alberti?
Video: Rafael, "den guddommelige": 500 år siden en av renessansens mestre døde 2024, Oktober
Anonim

Leon Battista Alberti, (født 14. februar 1404, Genova-død 25. april 1472, Rom), italiensk humanist, arkitekt og hovedinitiativtager til renæssancens kunstteori I sin personlighed, værker og vidde af læring betragtes han som prototypen på renæssancens "universelle menneske ".

Har Leon Battista Alberti en kone?

Bare et par år før sin død afsluttede Alberti De iciarchia (Om at styre husstanden), en dialog om Firenze under Medici-styret. Efter at have modtaget hellige ordrer, Alberti giftede sig aldrig.

Hvad opfandt Leon Alberti?

Han er krediteret for at have opfundet cypher-hjulet, og det blev sagt, at fra stående stilling, med fødderne samlet, kunne Leon Battista Alberti hoppe over en mands hoved.

Hvordan var Leon Battista Alberti humanist?

Kort sagt opfyldte Alberti entydigt den humanistiske stræben efter en læring, der ville forstå al erfaring og for en filosofisk heltemod, der ville forny samfundet.

Hvorfor skrev Alberti sin bog på italiensk?

Alberti oversatte dette værk til italiensk for at gøre det tilgængeligt for kunstnere, der ikke t alte latin. Albertis andre latinske skrifter omfattede en afhandling om lov, en dialog om kirkelige pligter og en bog med fabler. Han producerede også en selvbiografi i 1437.

Anbefalede: