Logo da.boatexistence.com

I en plasmidkloningsvektor?

Indholdsfortegnelse:

I en plasmidkloningsvektor?
I en plasmidkloningsvektor?

Video: I en plasmidkloningsvektor?

Video: I en plasmidkloningsvektor?
Video: Landy - En I (Clip Officiel) 2024, Kan
Anonim

Plasmider er autonomt replikerende cirkulært ekstrakromosom alt DNA De er standardkloningsvektorerne og dem, der er mest almindeligt anvendt. De fleste generelle plasmider kan anvendes til at klone DNA-insert på op til 15 kb i størrelse. En af de tidligste almindeligt anvendte kloningsvektorer er pBR322-plasmidet.

Hvilke egenskaber er ønskelige i en plasmidkloningsvektor?

Plasmiders ønskelige egenskaber

  • Den skal være lille. Målet med de fleste kloningseksperimenter er at isolere passagerens DNA. …
  • Dens DNA-sekvens bør være kendt. …
  • Plasmidvektorer bør indeholde en selekterbar markør, der gør det muligt at isolere celler, der indeholder plasmidet.

Hvordan bruges plasmider som kloningsvektorer?

Forskere har udnyttet plasmider til at bruge dem som værktøjer til at klone, overføre og manipulere gener. … Forskere kan indsætte DNA-fragmenter eller gener i en plasmidvektor og skabe et såkaldt rekombinant plasmid. Dette plasmid kan indføres i en bakterie ved hjælp af processen kaldet transformation.

Hvorfor bruges plasmid som en kloningsvektor?

I molekylærbiologi bruges plasmider som vektorer, transporterer genetisk materiale fra én celle til en anden med henblik på replikation eller ekspression. … Et replikationsorigin (ORI), der gør det muligt for plasmidet at blive enkelt og hurtigt duplikeret af værtsorganismens replikationsmaskineri.

Hvordan fungerer et plasmid som vektor?

Vektor refererer simpelthen til det molekyle, som 'bærer' fremmed genetisk materiale ind i en anden celle for at blive replikeret og udtrykt. I dette tilfælde transformeres et plasmid til rekombinant DNA og introduceres derefter på forskellige måder, derfor plasmidvektor.