Logo da.boatexistence.com

Hvor ligger Szczecin, en stor b altisk havn?

Indholdsfortegnelse:

Hvor ligger Szczecin, en stor b altisk havn?
Hvor ligger Szczecin, en stor b altisk havn?

Video: Hvor ligger Szczecin, en stor b altisk havn?

Video: Hvor ligger Szczecin, en stor b altisk havn?
Video: Польша - Лучшие города для жизни в 2023 году | Куда вам стоит переехать 2024, Kan
Anonim

Szczecin, tysk Stettin, havneby og hovedstad, Zachodniopomorskie województwo (provins), nordvestlige Polen, på den vestlige bred af Oder-floden nær dens udmunding, 40 miles (65 miles) km) fra Østersøen. Skibsbygning og skibsfart er hovederhvervene.

Hvor ligger Szczecin, en stor Østersøhavn?

Szczecin Havn (på polsk generelt Port Szczecin) er en polsk havn og dybvandshavn i Szczecin, Polen. Det ligger ved floderne Oder og Regalica i Nedre Oder-dalen ud for Szczecin-lagunen.

Hvorfor er Szczecin i Polen?

I betragtning af at Stettin ligger vest for Oder, og Stettin havde en tysk regering under sovjetisk kontrol først efter krigens afslutning. Grunden til, at Stettin blev Stettin i 1945, er tilsyneladende, når man ser på kortet Byens kerne, inklusive dens havnefaciliteter, lå på den vestlige halvdel af Oder.

Er Szczecin polsk eller tysk?

Szczecins historie ( tysk: Stettin) går tilbage til det 8. århundrede. Gennem sin historie har byen været en del af Polen, Danmark, Sverige og Tyskland. Siden middelalderen er det en af de største og ældste byer i den historiske region Pommern, og i dag er det den største by i det nordvestlige Polen.

Er Stettin i Tyskland eller Polen?

Szczecin eller Stettin er hovedstaden og største by i det vestpommerske voivodskab i nordvestlige Polen. Beliggende nær Østersøen og den tyske grænse, er det en stor havn og Polens syvendestørste by. I december 2019 var befolkningen 401.907.

Anbefalede: