Logo da.boatexistence.com

Hvad er indikator i differentialgeometri?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er indikator i differentialgeometri?
Hvad er indikator i differentialgeometri?

Video: Hvad er indikator i differentialgeometri?

Video: Hvad er indikator i differentialgeometri?
Video: Differential Geometry in Under 15 Minutes 2024, Kan
Anonim

I differentialgeometri er Dupin-indikatoren en metode til at karakterisere den lokale form af en overflade … I grænsen vil denne kurve danne en ellipse på linje med hovedretningerne. For hyperbolske punkter, hvor den Gaussiske krumning er negativ, vil skæringspunktet danne en hyperbel.

Hvad er sfærisk indikator?

Fra Encyclopedia of Mathematics. billedet af en kurve i det tredimensionelle euklidiske rum R3 under en afbildning fra kurvens punkter til enhedssfæren S2 ved hjælp af en hvilken som helst af følgende enhedsvektorer: tangenten, principal normal eller binormal af denne kurve.

Hvad er krumning i differentialgeometri?

Intuitivt er krumningen den mængde, hvormed en kurve afviger fra at være en ret linje, eller en overflade afviger fra at være en plan. … Krumningen ved et punkt af en differentierbar kurve er krumningen af dens oskulerende cirkel, dvs. den cirkel, der bedst tilnærmer kurven nær dette punkt.

Hvad er plan i differentialgeometri?

I matematik, især i differentialgeometri, er et oskulerende plan et plan i et euklidisk rum eller affint rum, som møder en undermanifold ved et punkt på en sådan måde, at det har en anden orden af kontakt ved punktet … Et oskulerende plan er således et plan, der "kysser" en undermanifold.

Hvad er krumningsformel?

Krumningen(K) af en sti måles ved at bruge radius af kurvens krumning på det givne punkt. Hvis y=f(x) er en kurve i et bestemt punkt, så er formlen for krumning givet som K=1/R.

Anbefalede: