Logo da.boatexistence.com

Får svovl til eller taber elektroner?

Indholdsfortegnelse:

Får svovl til eller taber elektroner?
Får svovl til eller taber elektroner?

Video: Får svovl til eller taber elektroner?

Video: Får svovl til eller taber elektroner?
Video: Hvad er sundt, og hvad er usundt? #Sundtellerfalsk 2024, Kan
Anonim

De fleste ikke-metalatomer, inklusive svovl, har tendens til at danne anioner, hvilket betyder, at de gain, ikke mister elektroner, for at fylde dens oktet.

Vil svovl få eller miste elektroner?

Svovl skal få 2 elektroner for at opnå en oktetkonfiguration. I modsætning til calciumeksemplet præsenteret i det foregående afsnit, er det muligt at opnå dette antal elektroner, da det ikke vil overskride den maksimale forstærkningsgrænse på tre elektroner.

Hvor mange elektroner tager svovl på?

Valensskallen (3s- og 3p-underniveauerne) indeholder seks elektroner, men den skal bruge otte for at blive stabil. Tænk på oktetreglen. Derfor vil et svovlatom få to elektroner for at danne sulfid-anionen med en ladning på 2−, med symbolet S2−.

Hvad koster svovl?

Svovl er i gruppe 6 i det periodiske system. Hvad er ladningen på dens ioner, og er ladningen positiv eller negativ? Ladningen er negativ, da svovl er et ikke-metal. Ladningen på ionen er (8 - 6)=2.

Hvilke grundstoffer mister eller får elektroner?

Elementer, der er metaller, har tendens til at miste elektroner og blive positivt ladede ioner kaldet kationer. Grundstoffer, der er ikke-metaller, har tendens til at få elektroner og blive negativt ladede ioner kaldet anioner. Metaller, der er placeret i kolonne 1A i det periodiske system, danner ioner ved at miste én elektron.

Anbefalede: