Logo da.boatexistence.com

Hvad kaldes viskoelasticitet?

Indholdsfortegnelse:

Hvad kaldes viskoelasticitet?
Hvad kaldes viskoelasticitet?

Video: Hvad kaldes viskoelasticitet?

Video: Hvad kaldes viskoelasticitet?
Video: Biomekanik 27 - Hårde Vævs Biomekanik 2024, Kan
Anonim

I materialevidenskab og kontinuummekanik er viskoelasticitet egenskaben for materialer, der udviser både tyktflydende og elastiske egenskaber, når de gennemgår deformation … Elastiske materialer spændes, når de strækkes og vender straks tilbage til deres oprindelige tilstand, når stressen er fjernet.

Hvad er polymerens viskoelasticitet?

Materialer, der udviser både viskøse og elastiske egenskaber, når de deformeres under stress, er kendt for at være viskoelastiske. Og dette vil omfatte ethvert polymermateriale - fra smør til cykelhjelme. (Ja, smør, et lipid, består af lange kæder af identiske, gentagne molekyler kendt som monomerer, dvs. en polymer.

Hvad menes der med viskoelastisk adfærd?

Viskoelastisk adfærd er en kombination af elastisk og viskøs adfærd, hvor den påførte belastning resulterer i en øjeblikkelig elastisk belastning efterfulgt af en tyktflydende, tidsafhængig belastning.

Hvad er forskellen mellem elasticitet og viskoelasticitet?

Forskellen mellem elastiske materialer og viskoelastiske materialer er, at viskoelastiske materialer har en viskositetsfaktor, og de elastiske har ikke … Rent elastiske materialer afgiver ikke energi (varme), når en belastning påføres og derefter fjernes; dog gør et viskoelastisk stof det.

Hvad er viskoelastisk væv?

Biologiske væv er modelleret som viskoelastiske materialer på grund af manifestationen af hysterese i deres stressafslappende adfærd [21, 22]. Ordet viskoelastisk er en kombination af viskøs fluiditet og elastisk soliditet, og derfor udviser biologiske materialer under stress og belastning både viskøs og elastisk adfærd.

Anbefalede: