Hvordan måler et pyranometer solstråling?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan måler et pyranometer solstråling?
Hvordan måler et pyranometer solstråling?

Video: Hvordan måler et pyranometer solstråling?

Video: Hvordan måler et pyranometer solstråling?
Video: Oppmåling av vindu – guide til hvordan du måler opp til et nytt vindu 2024, Oktober
Anonim

Et pyranometer er en sensor, der konverterer den globale solstråling, den modtager, til et elektrisk signal, der kan måles … I stedet bruges et pyrgeometer til at måle langbølget stråling (4 til 100 µm). Pyranometre skal også tage højde for vinklen på solstrålingen, som omtales som cosinusresponsen.

Hvordan forklarer pyranometeret, der bruges til at måle solstrålingen, pyranometerets konstruktion og funktion?

Pyranometre måler solstrålingsfluxtæthed i watt pr. kvadratmeter (W/m2) inden for et bølgelængdeområde på 300 nm til 3000 nm fra et fast plan i en bestemt orientering med et halvkugleformet synsfelt. Pyranometeret bruger flad spektral følsomhed til at dække dette spektrum.

Hvad måler et pyranometer?

Et pyranometer er et radiometer designet til at måle bestrålingen i W/m2 som følge af strålingsfluxer, der falder ind på en plan overflade (vandret eller skråtstillet) fra halvkuglen ovenfor, og integreret over et bølgelængdeområde på mindst 300 til 3000 nanometer (nm).

Hvordan måles solstrålingen?

De to almindelige metoder, der karakteriserer solstråling, er solstråling (eller stråling) og solstråling. … Målingerne er taget med enten et pyranometer (måler global stråling) og/eller et pyrheliometer (måler direkte stråling).

Hvornår skal pyranometer bruges?

Et pyranometer reagerer ikke på langbølget stråling. I stedet bruges et pyrgeometer til at måle langbølget stråling ( 4 til 100 µm). Pyranometre skal også tage højde for vinklen på solstrålingen, som omtales som cosinusresponsen.

Anbefalede: