Logo da.boatexistence.com

Hvor stor er betelgeuse sammenlignet med solen?

Indholdsfortegnelse:

Hvor stor er betelgeuse sammenlignet med solen?
Hvor stor er betelgeuse sammenlignet med solen?

Video: Hvor stor er betelgeuse sammenlignet med solen?

Video: Hvor stor er betelgeuse sammenlignet med solen?
Video: ТАЙМЛАПС БУДУЩЕГО: Путешествие к концу времени (4K) 2024, Kan
Anonim

Betelgeuse, en rød superkæmpestjerne superkæmpestjerne En stjerne klassificeret som en superkæmpe kan have en diameter flere hundrede gange Solens og en lysstyrke på næsten 1.000.000 gange lige så stor. Supergiganter er spinkle stjerner, og deres levetid er sandsynligvis kun et par millioner år, ekstremt kort på skalaen af stjerneudvikling. https://www.britannica.com › videnskab › supergiant-star

Supergiant star | astronomi | Britannica

cirka 950 gange så stor som Solen, er en af de største stjerner, man kender. Til sammenligning er diameteren af Mars' kredsløb omkring Solen 328 gange Solens diameter.

Hvor stor er stjernen Betelgeuse sammenlignet med Jorden?

Mellem små planeter i solsystemet og de største stjerner er størrelsesforskellen enorm, for eksempel er diameteren på stjernen Betelgeuse 141, 863 gange større end Jordens diameter.

Er Betelgeuse større end vores solsystem?

Supergigantiske stjerner er de største stjerner, og de er meget større end vores egen sol. … Betelgeuse, som tilfældigvis er den 9. klareste stjerne på himlen, er meget større end vores sol Radius af denne stjerne er op til 1200 gange end vores sol. Det betyder, at hvis Betelgeuse blev placeret, hvor vores sol er nu, ville den æde Jupiter.

Hvor gammel er Betelgeuse sammenlignet med solen?

Det er mindre end 10 millioner år gammelt, en ung mand sammenlignet med den omkring 4,6 milliarder år gamle sol. Men fordi Betelgeuse er så massiv og brænder igennem sit brændstof så hurtigt, er den allerede i den sidste livsfase for en rød supergigant.

Vil vi se en supernova i 2022?

Dette er spændende rumnyheder og værd at dele med flere skywatch-entusiaster. I 2022 - kun et par år fra nu - vil en mærkelig type eksploderende stjerne kaldet en rød nova dukke op på vores himmel i 2022. Dette vil være den første nova med blotte øjne i årtier.

Anbefalede: