Logo da.boatexistence.com

Kunne der være en 10. planet?

Indholdsfortegnelse:

Kunne der være en 10. planet?
Kunne der være en 10. planet?

Video: Kunne der være en 10. planet?

Video: Kunne der være en 10. planet?
Video: 10 Mærkelige Planeter ✨ 2024, Kan
Anonim

Forskere nu mener, at der måske har været en tiende planet i solsystemet Nej, planeten er sandsynligvis ikke sprængt i luften eller gik i opløsning. Det bedste gæt er, at den blev smidt ud af sin bane, men ikke før den dybt påvirkede planetariske baner, som vi observerer i dag. Den forsvundne planet kunne have været iskold og gold.

Vil der være en 10. planet?

Astronomer har fundet en tiende planet, større end Pluto og næsten tre gange længere fra Solen, som Pluto er i dag. Det er også det største legeme, der endnu er fundet i kredsløb i Kuiperbæltet, gruppen af iskolde kroppe inklusive Pluto, som kredser forbi Neptun. …

Hvor er den 10. planet nu?

Planeten, som endnu ikke er officielt navngivet, blev fundet af Brown og kolleger ved hjælp af Samuel Oschin-teleskopet ved Palomar Observatory nær San Diego. Det er i øjeblikket omkring 97 gange længere fra solen end Jorden, eller 97 astronomiske enheder (AU).

Var der 10 planeter i vores solsystem?

Rækkefølgen af planeterne i solsystemet, der starter nærmest solen og arbejder udad, er følgende: Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptunog derefter den mulige Planet Nine. Hvis du insisterer på at inkludere Pluto, ville den komme efter Neptun på listen.

Er der 8 eller 9 planeter?

Der er otte planeter i solsystemet ifølge IAU-definitionen. I rækkefølge efter stigende afstand fra Solen er de fire jordvæsner, Merkur, Venus, Jorden og Mars, derefter de fire gigantiske planeter, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun.

Anbefalede: