Logo da.boatexistence.com

Hvornår skal man bruge lenition på irsk?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår skal man bruge lenition på irsk?
Hvornår skal man bruge lenition på irsk?

Video: Hvornår skal man bruge lenition på irsk?

Video: Hvornår skal man bruge lenition på irsk?
Video: Irish Gaelic Grammar 101 | Lenition 2024, Juli
Anonim

Et vigtigt og hyppigt træk i irsk grammatik er begrebet lenition. Dybest set, når en indledende konsonant skæres (eller blødgøres), ændrer det den måde, konsonanten lyder på, og hvordan begyndelsen af ordet staves Du leniterer eller blødgør lyden af en konsonant på irsk ved norm alt at placere et 'h' efter det.

Er Ha-bogstav på irsk?

Det Irske alfabet indeholder faktisk ikke bogstavet H, selvom det konstant forekommer i moderne irsk stavning! H'et bruges til at betegne en speciel effekt kaldet lenition -- som virkelig er en fancy måde at tale om aspiration af konsonanter på.

Hvilke sprog bruger lenition?

6.1 Den vigtigste konsonantændring i walisisk er "lenition". Det kaldes ofte den "bløde mutation". Lenition er et udtalefænomen, som er udbredt i vesteuropæiske sprog, men på walisisk (og i keltisk generelt) har det en særlig betydning, fordi det ikke blot er en ændring af udtalen.

Hvorfor sker der letion?

Årsagen til lenition var generelt i tidlig irsk positionen af konsonanten mellem to vokaler, såvel som inden for ordet som over ordet "grænser." Hvis ordet sluttede på en vokal og det næste begyndte med en konsonant + vokal (hvilket mest var tilfældet), var denne konsonant nu mellem 2 vokaler og blev forlænget.

Hvad betyder Lenited på irsk?

Et vigtigt og hyppigt træk i irsk grammatik er begrebet lenition. Grundlæggende, når en indledende konsonant udvides (eller blødgøres), ændrer det den måde, konsonanten lyder på, og hvordan begyndelsen af ordet staves. Du dæmper eller dæmper lyden af en konsonant på irsk ved norm alt at placere et 'h' efter den.

Anbefalede: