Logo da.boatexistence.com

Hvem opfandt den fotoelektriske effekt?

Indholdsfortegnelse:

Hvem opfandt den fotoelektriske effekt?
Hvem opfandt den fotoelektriske effekt?

Video: Hvem opfandt den fotoelektriske effekt?

Video: Hvem opfandt den fotoelektriske effekt?
Video: Photoelectric effect | Electronic structure of atoms | Chemistry | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Dette blev kendt som den fotoelektriske effekt, og det ville blive forstået i 1905 af en ung videnskabsmand ved navn Albert Einstein.

Hvem opdagede den fotoelektriske effekt Einstein eller Hertz?

Einstein forklarede den fotoelektriske effekt ved at introducere tidlige kvanteideer, men Heinrich Hertz opdagede effekten i metaller eksperimentelt i 1887.

Hvordan opdagede Einstein den fotoelektriske effekt?

Han fandt ud af, at den maksimale elektronkinetiske energi er bestemt af lysets frekvens … I 1905 udgav Albert Einstein et papir, der fremførte hypotesen om, at lysenergi bæres i diskret kvantiserede pakker til at forklare eksperimentelle data fra den fotoelektriske effekt.

Hvad er Einsteins teori om fotoelektrisk effekt?

Einsteins forklaring af den fotoelektriske effekt var meget enkel. Han antog, at den kinetiske energi af den udstødte elektron var lig med energien af den indfaldende foton minus den energi, der kræves for at fjerne elektronen fra materialet, som kaldes arbejdsfunktionen.

Er lys en bølge eller en partikel?

Lys er også en partikel !Einstein mente, at lys er en partikel (foton), og at strømmen af fotoner er en bølge. Hovedpointen i Einsteins lyskvanteteori er, at lysets energi er relateret til dets oscillationsfrekvens.

Anbefalede: