Logo da.boatexistence.com

Forekom reformationen under renæssancen?

Indholdsfortegnelse:

Forekom reformationen under renæssancen?
Forekom reformationen under renæssancen?

Video: Forekom reformationen under renæssancen?

Video: Forekom reformationen under renæssancen?
Video: Доктор Торн: Любовь и социальные барьеры (2016), фильм целиком 2024, Kan
Anonim

Reformationen fandt sted under renæssancetiden. Det var en splittelse i den katolske kirke, hvor en ny type kristendom kaldet protestantisme blev født. I middelalderen var der kun få andre end munke og præster, der vidste, hvordan man læste og skrev.

Hvad skete først renæssancen eller reformationen?

Det faktum, at renæssancen fandt sted før den protestantiske reformation, var ikke en tilfældighed. En af de vigtigste katalysatorer for den protestantiske reformation var tilgængeligheden af Bibelen i det almindelige sprog for mennesker i hele Europa.

Hvordan påvirkede renæssancen reformationen?

Renæssancen tilskyndede også folk til at stille spørgsmålstegn ved modtaget visdom og tilbød muligheden for forandring, hvilket var utænkeligt i middelalderen. Dette tilskyndede reformatorerne til at tackle overgreb i Kirken, hvilket i sidste ende førte til skismaet og afslutningen på kristenhedens gamle idé.

Hvilken større reformation skete under renæssancen?

Renæssancereligion

I det 16. århundrede ledede Martin Luther, en tysk munk, den protestantiske reformation – en revolutionær bevægelse, der forårsagede en splittelse i den katolske kirke. … Som et resultat blev en ny form for kristendom, kendt som protestantisme, skabt.

Hvordan førte renæssancen til den protestantiske reformation?

Derudover involverede renæssancen ideer om humanisme, centreret om menneskers bekymringer og væk fra religion. Disse ideer, som dukkede op i kunsten, svækkede også den romersk-katolske kirkes greb om samfundet og fik folk til at stille spørgsmålstegn ved autoritet, noget af det, der forårsagede den protestantiske reformation.

Anbefalede: