Logo da.boatexistence.com

Hvad er en irsk boxty?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en irsk boxty?
Hvad er en irsk boxty?

Video: Hvad er en irsk boxty?

Video: Hvad er en irsk boxty?
Video: irish boxty 2024, Kan
Anonim

Boxty er en traditionel irsk kartoffelpandekage. Retten er for det meste forbundet med det nordlige midtland, det nordlige Connacht og det sydlige Ulster, især grevskaberne Leitrim, Mayo, Sligo, Donegal, Fermanagh, Longford og Cavan.

Hvad er irsk boxty lavet af?

Traditionelle irske kartoffelpandekager, også kendt som boxty, er lavet med en blanding af mosede og revne kartofler for en tekstur, der er delvist pandekage, delvis hash-brun. Server med Irish Bangers og Sauteed Chard til et komplet St. Patrick's Day-måltid.

Hvorfor hedder det boxty?

Boxty i bagepladen

Over til selve sagen: Boxty er en kartoffelpandekage lavet med revet kartoffel, mel, natron og kærnemælk. Dens navn kommer sandsynligvis fra det irske arán bocht tí, der betyder "fattighusbrød", men det kunne også komme fra ordet for bagehus, bácús.

Hvad spiser du boxty med?

Til morgenmad kan du parre din boxty med bacon og pocherede æg, eller bacon og smeltet ost, eller med smør, røget laks og creme frisk (via The Telegraph). Til frokost kan du måske prøve at spise det med en pølse eller toppet med chili, eller irsk oksekød og Guinness gryderet eller en solid kylling nudelsuppe (via Delishably).

Hvornår skal du spise boxty?

Denne ret blev traditionelt spist på Halloween eller Samhain, som det er kendt på irsk, den 31. oktober. Sandsynligvis fordi den vigtigste afgrøde af kartofler, der skal til for at lave Boxty, er rigelig i efteråret og vinteren, og det var et måltid, der kunne opretholde og mætte i det kolde vejr.

Anbefalede: