Logo da.boatexistence.com

Hvorfor stråækker du en græsplæne?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor stråækker du en græsplæne?
Hvorfor stråækker du en græsplæne?

Video: Hvorfor stråækker du en græsplæne?

Video: Hvorfor stråækker du en græsplæne?
Video: Hvorfor er demonstrationerne i Frankrig så voldsomme? 2024, Kan
Anonim

1 Det fungerer som en organisk barkflis, der hjælper med at bevare jordens fugtighed og beskytter mod store udsving i jordtemperaturen Et tyndt stråtækt lag tillader vand, næringsstoffer og luft at trænge ind i jorden og nå ventende planterødder. … Plæner med alt for lav jord-pH eller komprimeret jord er også tilbøjelige til at tække.

Er det nødvendigt at frigøre din græsplæne?

Thatch bygges op over tid, så det er ikke nødvendigt at løsne hvert år. Planlæg at løsne hvert femte år eller deromkring, hvis din græsplæne har brug for det. Du vil måske give din græsplæne et hurtigt tjek hvert år bare for at se, hvor meget stråtag der har samlet sig.

Er det bedre at løsne eller lufte?

A dethatcher fungerer godt, når du har meget dødt græs oven på jorden, hvilket får plænen til at føles svampet. En belufter er bedst at bruge, når kernen har et tykt lag stråtækt, norm alt mere end 0,5 tommer.

Hvor ofte skal jeg tække min græsplæne?

Næsten hver græsplæne skal løsnes cirka én gang om året, eller når stråtækten når en tykkelse på omkring 1/2 tomme. For at tjekke, skal du bare arbejde fingrene ind i græsset og notere dybden af strålaget. Frigør græsser fra den kølige sæson om efteråret, typer i den varme sæson i det tidlige forår.

Hvornår skal du frigøre en gård?

For nordligt græs er det bedste tidspunkt at løsne hele din græsplæne i sensommeren til det tidlige efterår, når græsset vokser aktivt. For sydlige græsser, løsne sig sidst på foråret. I det tidlige forår, og til små arealer, skal du bruge en strårive, som er en skarptandet rive, der river stråtækten ud af plænen.

Anbefalede: