Logo da.boatexistence.com

Hvor er solsystemet placeret?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er solsystemet placeret?
Hvor er solsystemet placeret?

Video: Hvor er solsystemet placeret?

Video: Hvor er solsystemet placeret?
Video: 10 вещей о Солнечной системе, о которых вам не рассказывали ваши учителя 2024, Kan
Anonim

Solsystemet er placeret 26.000 lysår fra centrum af Mælkevejsgalaksen i Orion-armen, som indeholder de fleste af de synlige stjerner på nattehimlen.

Hvor kommer solsystemet fra?

Solen og planeterne dannedes sammen for 4,6 milliarder år siden fra en sky af gas og støv kaldet soltågen En chokbølge fra en nærliggende supernovaeksplosion startede sandsynligvis soltågens sammenbrud. Solen blev dannet i midten, og planeterne blev dannet i en tynd skive, der kredsede om den.

Hvor starter og slutter solsystemet?

Baseret på, hvor planeterne ender, kan man sige, at det er Neptun og Kuiperbæltet Hvis du måler efter kanten af Solens magnetiske felter, er enden heliosfæren. Hvis du dømmer efter stoppunktet for Solens gravitationspåvirkning, ville solsystemet ende ved Oort-skyen.

Hvad er et solsystem, der placerer Jorden i solsystemet?

I vores solsystem er Jorden den tredje planet fra Solen. Tættere på Solen er Merkur og Venus. Længere fra Solen er Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun.

Hvad er den hotteste planet?

Planetariske overfladetemperaturer har en tendens til at blive koldere, jo længere en planet er fra Solen. Venus er undtagelsen, da dens nærhed til Solen og tætte atmosfære gør den til vores solsystems varmeste planet.

Anbefalede: