Logo da.boatexistence.com

Hvordan man ental og flertal?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan man ental og flertal?
Hvordan man ental og flertal?

Video: Hvordan man ental og flertal?

Video: Hvordan man ental og flertal?
Video: 1. Substantiver. Ental. bestemt/ubestemt. 2024, Juli
Anonim

Der er et par grundlæggende regler at huske, når det kommer til at omdanne et entalsnavneord til et substantiv i flertal

  1. De fleste entalsnavneord skal have et 's' i slutningen for at blive flertal.
  2. Entalsnavneord, der ender på 's', 'ss', 'sh', 'ch', 'x' eller 'z' skal have et 'es' i slutningen for at blive flertal.

Hvordan bruger du ental og flertal i en sætning?

Regler for emne-udsagnsord

  1. Hvis subjektet er ental, skal verbet også være ental. …
  2. Hvis subjektet er flertal, skal verbet også være flertal. …
  3. Når sætningens emne er sammensat af to eller flere navneord eller stedord forbundet med og, skal du bruge et verbum i flertal.

Hvad er ental, giv eksempel?

Hvis du ser på et objekt og navngiver det, har du et eksempel på et entalsnavneord. For eksempel er der en lampe på min reol og en stol ved mit skrivebord. I disse eksempler er navneordene lampe, reol, stol og skrivebord alle ental, fordi de kun angiver én.

Hvad er flertal af person?

Som en generel regel har du fuldstændig ret – person bruges til at henvise til en person, og flertalsformen er people Som du har sagt, kan vi også bruge folk til at tale om forskellige grupper inden for en nation eller verden. … På samme måde anses personer for at være ret formelle og bruges ikke ofte i det daglige sprog.

Hvorfor er hjort flertal og ental?

Det bemærkes ofte, at alle disse navneord med invariant flertal betegner dyr, hjorte, får, fisk, svin, som enten hyres eller jages; og det er blevet foreslået, at både "massenavneord" betyder med flokdyr og skik med at henvise til alle jagede dyr i ental (vi jager bjørn, løve og elefant som …

Anbefalede: