Logo da.boatexistence.com

Hvad er allograft acl-rekonstruktion?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er allograft acl-rekonstruktion?
Hvad er allograft acl-rekonstruktion?

Video: Hvad er allograft acl-rekonstruktion?

Video: Hvad er allograft acl-rekonstruktion?
Video: Should an older patient use an allograft for ACL surgery? 2024, Kan
Anonim

• ACL-rekonstruktion med allograft er en procedure, der involverer at tage væv fra et kadaver (afdød person, der har valgt at donere deres væv) og bruge det væv at skabe en 'ny' ACL Dette er forskellig fra en 'autograft'-rekonstruktion, hvor patientens eget væv er. brugt.

Hvordan er allograft ACL fastgjort?

Kirurgen borer små huller i over- og underbensknoglerne, hvor disse knogler kommer tæt sammen ved knæleddet. Hullerne danner tunneler, hvorigennem transplantatet vil blive forankret. Hvis du bruger dit eget væv, vil kirurgen lave endnu et snit i knæet og tage transplantatet (erstatningsvæv).

Hvor kommer ACL-allotransplantater fra?

Allograftvæv er opnået fra a kadaver Dette kan være en sene, der er opnået fra underbenet, patella eller quadriceps-senen. Vævet gennemgår behandling for at sikre, at det er fri for bakteriel kontaminering samt test for at sikre, at det er fri for HIV og hepatitisvirus.

Er allograft inkluderet i ACL-rekonstruktion?

Allograft-typer, der almindeligvis anvendes til ACL-rekonstruktion, omfatter Achillessenen (A), hamstringsenen (B) og patellasenen (C). I løbet af det seneste årti er brugen af allotransplantater steget, efterhånden som behandlingen af grafts har forbedret dens sikkerhedsprofil.

Hvilket graft er bedre til ACL-rekonstruktion?

Knæskalsenetransplantatet (PTG) har altid været guldstandarden for rekonstruktion af forreste korsbånd (ACL). Alligevel foretrækker de fleste ortopædkirurger hamstringstransplantater til yngre atleter og kadavertransplantater til ældre patienter.

Anbefalede: