Logo da.boatexistence.com

Ødelægger massespektrometri prøven?

Indholdsfortegnelse:

Ødelægger massespektrometri prøven?
Ødelægger massespektrometri prøven?

Video: Ødelægger massespektrometri prøven?

Video: Ødelægger massespektrometri prøven?
Video: Massespektrometeret - Hvordan fungerer den? Hvad bruges den til? 2024, Kan
Anonim

Du arbejdede trods alt hårdt for at forberede den prøve. Svaret er nej, din prøve bliver ødelagt under analysen … Molekyler i din prøve bliver ioniserede, går ind i massespektrometeret og kolliderer til sidst med masseanalysatorens elektroder. En gang om året åbner vi instrumentet og renser elektroderne.

Er massespektrometri destruktiv?

I modsætning til nogle analytiske test, der bruges i retsmedicin, kan massespektrometri ofte definitivt identificere komponenterne i en prøve. … Desværre er massespektrometri en destruktiv teknik, som ikke er ideel til retsmedicinske undersøgelser, hvis der er en begrænset mængde prøve tilgængelig til analyse.

Hvad er ulemperne ved massespektrometri?

Ulemper ved massespecifikation er, at den ikke er særlig god til at identificere kulbrinter, der producerer lignende ioner, og den er ikke i stand til at skelne optiske og geometriske isomerer fra hinanden Ulemperne kompenseres for ved kombinerer MS med andre teknikker, såsom gaskromatografi (GC-MS).

Hvad sker der med en prøve i et massespektrometer?

Molekyler i en prøve fordampes (konverteres til gasfasen ved opvarmning). Derefter bombarderer en elektronstråle dampene, som omdanner dampene til ioner. Fordi massespektrometri måler massen af ladede partikler, vil kun ioner blive detekteret, og neutrale molekyler vil ikke blive set.

Hvilken slags prøve kan studeres i massespektrometri?

Elektronionisering (EI) i massespektrometri kræver prøver, der er små molekyler, flygtige og termisk stabile, svarende til gaskromatografi. Dette sikrer, at så længe GC udføres på prøven, før den kommer ind i massespektrometeret, vil prøven blive forberedt til ionisering af EI.

Anbefalede: