Hvad er lande g-faktor?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er lande g-faktor?
Hvad er lande g-faktor?

Video: Hvad er lande g-faktor?

Video: Hvad er lande g-faktor?
Video: Intelligens - IQ og g factor 2024, Oktober
Anonim

I fysik er Landé g-faktoren et særligt eksempel på en g-faktor, nemlig for en elektron med både spin og orbital vinkelmoment. Den er opkaldt efter Alfred Landé, som første gang beskrev den i 1921.

Hvad er Lande g-faktor i fysik?

I atomfysik er Landé g-faktoren en multiplikativ term, der optræder i udtrykket for energiniveauerne for et atom i et svagt magnetfelt Elektronernes kvantetilstande i atomare orbitaler er norm alt degenererede i energi, hvor disse degenererede tilstande alle deler den samme vinkelmomentum.

Hvad er værdien af Lande g-faktor?

Både orbital- og spin-vinkelmomentet bidrager til det magnetiske moment af en atomelektron. hvor g er spin-g-faktoren og har en værdi på ca. 2, hvilket antyder, at spin-vinkelmomentet er dobbelt så effektivt til at frembringe et magnetisk moment.

Hvad er Lande-opdelingsfaktoren?

(også g-faktor), en faktor i formlen for sp altning af energiniveauer i et magnetfelt, der bestemmer skalaen for sp altning i relative enheder. Den bestemmer også den relative størrelse af det gyromagnetiske forhold.

Hvordan er Lande g-faktor nyttig i EPJ-spektroskopi?

Energiniveaustrukturen og g-faktoren

EPR bruges ofte til at undersøge systemer, hvor elektroner har både orbital og spin vinkelmomentum, hvilket nødvendiggør brugen af en skaleringsfaktor for at tage højde for koblingen mellem de to momenta.

Anbefalede: