Hvornår er trypsin aktiveret?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår er trypsin aktiveret?
Hvornår er trypsin aktiveret?

Video: Hvornår er trypsin aktiveret?

Video: Hvornår er trypsin aktiveret?
Video: Activation of Specific Pancreatic Proteases 2024, Oktober
Anonim

Trypsin er en serinprotease i fordøjelsessystemet, der produceres i bugspytkirtlen som en inaktiv forløber, trypsinogen. Det udskilles derefter i tyndtarmen, hvor enterokinase proteolytisk sp altning aktiverer det til trypsin. Det resulterende aktive trypsin er i stand til at aktivere flere trypsinogener ved autokatalyse.

Hvordan aktiveres trypsin?

Trypsinogen aktiveres af enterokinase, som sp alter et aminotermin alt aktiveringspeptid (TAP). Aktiv trypsin sp alter og aktiverer derefter alle de andre bugspytkirtelproteaser, en phospholipase og colipase, hvilket er nødvendigt for den fysiologiske virkning af bugspytkirteltriglyceridlipase.

Hvad aktiverer trypsin i bugspytkirtlen?

Aktivering af trypsinogen

Trypsinogen aktiveres af enteropeptidase (også kendt som enterokinase). Enteropeptidase produceres af slimhinden i duodenum, og den sp alter peptidbindingen af trypsinogen efter rest 15, som er en lysin.

Hvilket Zymogen aktiverer trypsin?

Dermed skal zymogener være tændt på samme tid. Koordineret kontrol opnås ved virkningen af trypsin som den fælles aktivator for alle bugspytkirtelzymogener-trypsinogen, chymotrypsinogen, proelastase, procarboxypeptidase og prolipase, et lipidnedbrydende enzym.

Hvor virker trypsinet?

Trypsin er et enzym, der hjælper os med at fordøje protein. I tyndtarmen nedbryder trypsin proteiner og fortsætter processen med fordøjelsen, der begyndte i maven. Det kan også omtales som et proteolytisk enzym eller proteinase. Trypsin produceres af bugspytkirtlen i en inaktiv form kaldet trypsinogen.

Anbefalede: