Logo da.boatexistence.com

Hvad er sat chit ananda?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er sat chit ananda?
Hvad er sat chit ananda?

Video: Hvad er sat chit ananda?

Video: Hvad er sat chit ananda?
Video: Snatam Kaur - Mul Mantra - Ek Ong Kar 2024, Kan
Anonim

Satcitananda er et epitet og en beskrivelse af den subjektive oplevelse af den ultimative uforanderlige virkelighed, kaldet Brahman, i visse grene af hinduistisk filosofi, især Vedanta. Det repræsenterer "eksistens, bevidsthed og lyksalighed" eller "sandhed, bevidsthed, lyksalighed".

Hvad menes der med Sat Chit Ananda?

Satchitananda er derfor oversat som " Truth Consciousness Bliss", "Reality Consciousness Bliss" eller "Existence Consciousness Bliss ".

Hvem siger Sat Chit Ananda?

Det er den yderst salige oplevelse af ren bevidsthed, enhed og ultimativ virkelighed. Sri Aurobindo betragter sat-chit-ananda som det evige og forenede begreb for sjælen, som er hinsides rum, stof og tid.

Hvad er sat i hinduismen?

Sat er et sanskritord, der bruges i yoga, oversat som "den sande essens" eller "det, der er uforanderligt." Det kan bruges til at henvise til en enhed, art eller eksistenstilstand. I sin mest filosofiske forstand betyder sat derfor "den ultimative virkelighed" eller Brahman.

Hvad betyder ordet chit på sanskrit?

Cit (sanskrit: चित् eller Chit) er et sanskritord, der betyder bevidsthed. Det er et kerneprincip i alle gamle åndelige traditioner, der stammer fra det indiske subkontinent, inklusive hinduisme, sikhisme og jainisme.

Anbefalede: