Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev spektroskopi opfundet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev spektroskopi opfundet?
Hvornår blev spektroskopi opfundet?

Video: Hvornår blev spektroskopi opfundet?

Video: Hvornår blev spektroskopi opfundet?
Video: Инопланетяне - НЛО - Что, если разоблачители говорят правду?.. 2024, Kan
Anonim

Det første spektroskop blev opfundet i 1814 af fysikeren og linseproducenten Joseph von Fraunhofer. I 1859 brugte den tyske kemiker Robert Wilhelm Bunsen og fysikeren Gustav Robert Kirchhoff det til at identificere materialer, der udsender lys, når de opvarmes.

Hvem grundlagde spektroskopi?

Generelt er Sir Isaac Newton krediteret for opdagelsen af spektroskopi, men hans arbejde ville ikke have været muligt uden de opdagelser, andre gjorde før ham.

Hvor blev spektroskopet brugt?

Spektroskoper bruges ofte i astronomi og nogle grene af kemi Tidlige spektroskoper var simpelthen prismer med gradueringer, der markerede lysets bølgelængder. Moderne spektroskoper bruger generelt et diffraktionsgitter, en bevægelig sp alte og en slags fotodetektor, alt sammen automatiseret og styret af en computer.

Hvem bruger spektroskopi?

Spektroskopi bruges i fysisk og analytisk kemi, fordi atomer og molekyler har unikke spektre. Som et resultat kan disse spektre bruges til at detektere, identificere og kvantificere information om atomer og molekyler. Spektroskopi bruges også i astronomi og fjernmåling på Jorden.

Hvad er de 3 grundlæggende typer spektroskopi?

De vigtigste typer atomspektroskopi omfatter atomic absorption spectroscopy (AAS), atomic emission spectroscopy (AES) og atomic fluorescence spectroscopy (AFS). I AAS absorberer atomer ultraviolet eller synligt lys til overgang til højere niveauer af energi.

Anbefalede: