Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev terza rimaen opfundet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev terza rimaen opfundet?
Hvornår blev terza rimaen opfundet?

Video: Hvornår blev terza rimaen opfundet?

Video: Hvornår blev terza rimaen opfundet?
Video: (Del 2) Flygt ind i Buck Rogers: Slavepigernes planet 2024, Kan
Anonim

Terza rima er en krævende form, der ikke er blevet udbredt på sprog, der er mindre rige på rim end italiensk. Det blev introduceret i England af Sir Thomas Wyatt i det 16. århundrede.

Hvornår blev terza rima brugt første gang?

Den første kuse af terza rima er i Dantes guddommelige komedie, fuldført i 1320. Ved at skabe formen kan Dante være blevet påvirket af sirventes, en lyrisk poesiform brugt af de provencalske troubadourer.

Hvorfor blev terza rima opfundet?

Terza rima blev opfundet af den italienske digter Dante Alighieri i slutningen af det trettende århundrede for at strukturere hans tredelte episke digt, The Divine Comedy Dante valgte at afslutte hver canto af Den guddommelige komedie med en enkelt linje, der fuldender rimskemaet med slutordet i anden linje i den foregående tercet.

Hvad er effekten af terza rima?

I terza rima har den en funktionel værdi; det forbinder de linjer, der rimer sammen, og giver derfor stroferne, hvad de ellers ville mangle-kontinuitet.

Hvem opfandt Ottava Rima?

Oprindeligt en italiensk strofe på otte linjer med 11 stavelser med et rimskema på ABABABCC. Sir Thomas Wyatt introducerede formen på engelsk, og Lord Byron tilpassede den til en linje med 10 stavelser til hans håne-epos Don Juan.

Anbefalede: