Logo da.boatexistence.com

Blev ildslukkeren opfundet?

Indholdsfortegnelse:

Blev ildslukkeren opfundet?
Blev ildslukkeren opfundet?

Video: Blev ildslukkeren opfundet?

Video: Blev ildslukkeren opfundet?
Video: 01 Da vikingetiden blev opfundet 2024, Kan
Anonim

En brandslukker er en aktiv brandsikring, der bruges til at slukke eller kontrollere små brande, ofte i nødsituationer. Det er ikke beregnet til brug på en brand, der er ude af kontrol, såsom en brand, der har nået loftet, bringer brugeren i fare eller på anden måde kræver ekspertise fra et brandvæsen.

Hvornår blev den første ildslukker opfundet?

En bærbar ildslukker under tryk, 'Extincteur', blev opfundet af den britiske kaptajn George William Manby og demonstreret i 1816 for 'Commissioners for the Affairs of Barracks'; den bestod af en kobberbeholder på 3 gallons (13,6 liter) opløsning af perleaske (kaliumcarbonat) indeholdt i komprimeret …

Hvornår blev den moderne ildslukker lavet?

Den første version af den moderne bærbare ildslukker blev opfundet af kaptajn George William Manby i 1819, bestående af en kobberbeholder på 3 gallons (13,6 liter) perleaske (kaliumcarbonat) opløsning under tryklufttryk.

Hvor blev ildslukkeren brugt første gang?

Den første ildslukker, som der findes noget om, blev patenteret i England i 1723 af Ambrose Godfrey, en berømt kemiker på det tidspunkt. Den bestod af et fad med ildslukningsvæske indeholdende et tinkammer af krudt.

Hvad var gamle ildslukkere fyldt med?

Glas "brandgranater" var fyldt med s altvand eller med carbontetrachlorid (også fundet i mange tidlige beholderslukkere). De sad i parentes på væggen i nærheden af, hvor en brand skulle have været sandsynlig.

Anbefalede: