Hvem var paiks i Ahom-staten?

Indholdsfortegnelse:

Hvem var paiks i Ahom-staten?
Hvem var paiks i Ahom-staten?

Video: Hvem var paiks i Ahom-staten?

Video: Hvem var paiks i Ahom-staten?
Video: Мама потеряла сына, а вскоре увидела его на коленях! Её сердце задрожало! 2024, Oktober
Anonim

Hver mand i Ahom-riget mellem seksten og halvtreds alderen, som ikke var en adelig, en præst, en højkaste eller en slave var en paik. Paikerne var organiseret i fire-medlemsgrupper kaldet gots. Hver fik skulle sende et medlem på skift til offentlige arbejder.

Hvem introducerede Paik-systemet i Ahom-riget?

Det blev systematisk introduceret af Momai Tamuli Barbarua underprotektion af Pratap Singha. Ved dette system er Ahom-herskere i stand til at udnytte de tilgængelige menneskelige ressourcer til kongeriget under såvel fred som krigstid. Alle voksne mellem 16 og 50 år blev registreret som paik.

Hvor mange paiks har en phukan under sin kommando?

Paik-systemet blev administreret af Paik-embedsmændene: En Bora havde ansvaret for 20 paiks, en Saikia på 100 og en Hazarika på 1000. En Rajkhowa kommanderede tre tusinde og en Phukan kommanderede seks tusinde paiks.

Hvem er saikia efter kaste?

Saikia var en Paik-officer fra Ahom-militsen, der ledede hundrede paiks. Der var også et lignende kontor i Koch riget. Da det var en rent administrativ stilling, kunne titelindehaveren tilhøre forskellige etniske grupper.

Hvad er kanri Paik?

Der var to hovedklasser af paiks: kanri paik ( archer), der ydede sin tjeneste som soldat eller som arbejder, og chamua paik, der ydede ikke-manuel tjeneste og havde en højere social status. … Paikerne i en got blev nummereret mul (første), duwal (anden), tewal (tredje), osv.

Anbefalede: