Logo da.boatexistence.com

Hvilket mellemprodukt dannes i vittig reaktion?

Indholdsfortegnelse:

Hvilket mellemprodukt dannes i vittig reaktion?
Hvilket mellemprodukt dannes i vittig reaktion?

Video: Hvilket mellemprodukt dannes i vittig reaktion?

Video: Hvilket mellemprodukt dannes i vittig reaktion?
Video: Элизабет Гилберт: Ваш неуловимый гений 2024, Kan
Anonim

Mechanism of the Wittig Reaction. (2+2) Cyclloaddition af ylid til carbonyl danner et fireleddet cyklisk mellemprodukt, an oxaphosphetane Foreløbige mulige mekanismer fører først til et betain som et zwitterionisk mellemprodukt, som derefter ville tæt på oxaphosphetanen.

Hvad er produkterne af en Wittig-reaktion?

Wittig-reaktionen eller Wittig-olefineringen er en kemisk reaktion mellem et aldehyd eller en keton med et triphenylphosphoniumylid (ofte kaldet et Wittig-reagens) for at give en alken- og triphenylphosphinoxid.

Hvad er Wittig-reaktion med mekanisme?

Wittig-reaktion er en organisk kemisk reaktion, hvor en aldehyd eller en keton omsættes med et Wittig-reagens (et triphenylphosphoniumylid) for at give en alken sammen med triphenylphosphinoxidDenne reaktion er opkaldt efter dens opdager, den tyske kemiker Georg Wittig.

Er Wittig en reaktion Sn2?

De tre trin i Wittig-reaktionen. Det første trin i sekvensen involverer en Sn2-reaktion, hvor phosphoret fortrænger bromin fra methylbromidet. … Det resulterende phosphoniums alt udfældes generelt fra reaktionsblandingen som et hvidt fast stof.

Hvordan dannes et ylid?

Ylider kan syntetiseres ud fra et alkylhalogenid og en trialkylphosphin Typisk anvendes triphenylphosphin til at syntetisere ylider. Fordi en SN2-reaktion bruges i ylidsyntesen, fungerer methyl og primære halogenider bedst. Sekundære halogenider kan også bruges, men udbyttet er generelt lavere.

Anbefalede: