Logo da.boatexistence.com

Hvornår bruges citratblod?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår bruges citratblod?
Hvornår bruges citratblod?

Video: Hvornår bruges citratblod?

Video: Hvornår bruges citratblod?
Video: Blood Collection Tubes: Common Types 2024, Kan
Anonim

Det vigtigste antikoagulant, der bruges til blodproduktindsamling og opbevaring Citrat binder til frit calcium og forhindrer det i at interagere med koagulationssystemet. Citrat virker fantastisk til at forhindre, at vores blodprodukter størkner, men det kan også give problemer, når det infunderes i en patient eller donor.

Hvilken test udføres på citratblod?

Protrombintidstest En prøve af patientens blod udtages ved venepunktur. Blodet afkalkes (ved at samle det i et rør med oxalat- eller citrationer) for at forhindre, at koagulationsprocessen starter før testen. Blodcellerne adskilles fra den flydende del af blodet (plasma) ved centrifugering.

Hvorfor udføres ESR på citratblod?

Sediplast Westergren- og Streck-metoderne bruger citrat som antikoagulant, hvilket resulterer i fortynding af blod og bør korrigere ESR på grund af højere hæmatokritværdier.

Hvilket formål tjener man ved at trække blod ind i en opløsning af natriumcitrat?

Natriumcitrat bruges som antikoagulant for at forhindre blod i at størkne.

Hvad testes koagulation for?

Koagulationstest mål dit blods evne til at størkne, og hvor lang tid det tager at størkne Test kan hjælpe din læge med at vurdere din risiko for overdreven blødning eller at udvikle blodpropper (trombose) et sted i dine blodkar. Koagulationsprøver ligner de fleste blodprøver.

Anbefalede: