Logo da.boatexistence.com

Hvordan virker kviksølvtermometer?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan virker kviksølvtermometer?
Hvordan virker kviksølvtermometer?

Video: Hvordan virker kviksølvtermometer?

Video: Hvordan virker kviksølvtermometer?
Video: The Mercury Thermometer: Where did it come from? | Stuff of Genius 2024, Kan
Anonim

I et kviksølvtermometer er et glasrør fyldt med kviksølv, og en standard temperaturskala er markeret på røret. Ved temperaturændringer udvider og trækker kviksølvet sig sammen, og temperaturen kan aflæses på skalaen. Kviksølvtermometre kan bruges til at bestemme krops-, væske- og damptemperatur

Hvor nøjagtigt er et kviksølvtermometer?

Over 100° C kviksølvtermometre har en nøjagtighed interval på ± 1,5° C, mens ikke-kviksølv har en nøjagtighedsgrænse på ± 3° C.

Hvordan fungerer et termometer simpel forklaring?

Et termometer har et glasrør forseglet i begge ender og er delvist fyldt med en væske som kviksølv eller alkohol. Efterhånden som temperaturen omkring termometerets pære opvarmes, stiger væsken i glasrøret. … Når det er varmt, vil væsken inde i termometeret udvide sig og stige i røret.

Hvorfor bruges kviksølvet i termometer?

Kviksølv er den eneste i flydende tilstand ved stuetemperatur. Det bruges i termometre, fordi det har høj udvidelseskoefficient … Det har også et højt kogepunkt, hvilket gør det meget velegnet til at måle højere temperaturer. Det har også et skinnende udseende og klæber ikke til glasoverfladen.

Hvordan aktiverer du et kviksølvtermometer?

Tag godt fat i termometeret nær toppen, så pæren, der indeholder kviksølvet (eller anden indikerende væske), peger nedad. Flyt termometeret hurtigt ned og vend retningen skarpt (og tryk håndleddet opad). Når termometeret når det laveste punkt af slaget flere gange.

Anbefalede: