Logo da.boatexistence.com

Kan varmen flyde fra kold til varm?

Indholdsfortegnelse:

Kan varmen flyde fra kold til varm?
Kan varmen flyde fra kold til varm?

Video: Kan varmen flyde fra kold til varm?

Video: Kan varmen flyde fra kold til varm?
Video: Benny Jamz, Gilli, Kesi - Ibiza ft. B.O.C 2024, Kan
Anonim

Varmen strømmer fra varme til kolde genstande. … Med andre ord, varme kan flyde spontant fra en kold genstand til en varm genstand uden behov for at investere energi i processen, som det kræves af et husholdningskøleskab.

Hvorfor flyder varme aldrig fra koldt til varmt?

Termodynamikkens anden lov siger, at varme ikke spontant kan strømme fra et koldere til et varmere reservoir, men kun med forbrug af mekanisk energi. Dette tages som et postulat eller lov i termodynamik.

Er det nogensinde muligt at flytte varme fra en køligere til en varmere temperatur forklar?

Svaret på begge spørgsmål er no. Varme er overførsel af termisk energi mellem genstande, der har forskellige temperaturer. Termisk energi bevæger sig altid fra et objekt med en højere temperatur til et objekt med en lavere temperatur.

Hvordan er det muligt, at varme spontant kan gå fra en kold genstand til en varm genstand?

En kold genstand i kontakt med en varm bliver aldrig koldere, og overfører varme til den varme genstand og gør det varmere. Desuden kan mekanisk energi, såsom kinetisk energi, konverteres fuldstændigt til termisk energi ved friktion, men det omvendte er umuligt.

Bevæger varmen sig naturligt fra et køligere objekt til et varmere objekt?

Varme er den termiske energi, der strømmer fra et varmere objekt til et køligere objekt. Varmen flyder kun én vej, fra varmere til køligere genstande. Nettovarmeoverførsel slutter, når to genstande når den samme temperatur ("termisk ligevægt").

Anbefalede: