Logo da.boatexistence.com

Finds sekretoriske vesikler i planteceller?

Indholdsfortegnelse:

Finds sekretoriske vesikler i planteceller?
Finds sekretoriske vesikler i planteceller?

Video: Finds sekretoriske vesikler i planteceller?

Video: Finds sekretoriske vesikler i planteceller?
Video: Eukaryopolis - The City of Animal Cells: Crash Course Biology #4 2024, Kan
Anonim

Det enzymatiske eller hormonelle indhold af lysosomer, peroxisomer og sekretoriske vesikler er pakket i membranbundne vesikler i periferien af Golgi-apparatet. Lysosom: Lysosomer indeholder hydrolytiske enzymer, der er nødvendige for intracellulær fordøjelse. De er almindelige i dyreceller, men sjældne i planteceller

Har planteceller sekretoriske vesikler?

Nogle af hovedfunktionerne, der udføres af vesikler i plante- og dyreceller, er som følger: ANNONCER: (i) Lysosomer (ii) Vakuoler (iii) Transportvesikler (iv) Sekretoriske vesikler… Således kan vesikler smelte sammen med plasmamembranen, når de vil frigive deres indhold uden for cellens grænser.

Hvilke celler findes sekretoriske vesikler i?

Nerveceller (og nogle endokrine celler) indeholder to typer sekretoriske vesikler. Som for alle sekretoriske celler pakker disse celler proteiner og peptider i sekretoriske vesikler med tæt kerne på standardmåden til frigivelse via den regulerede sekretoriske vej.

Hvor er den sekretoriske vesikel placeret i en plantecelle?

Cellulær komponent - Sekretorisk vesikel

Det er blevet påvist, at membranbundne sekretoriske vesikler dokker og smelter sammen ved porosomer, som er specialiserede supramolekylære strukturer ved cellemembranen.

Er vesikel i plantecelle eller dyrecelle?

Vesikler og vakuoler er sække, der bruges til opbevaring inde i eukaryote celler. Planteceller har en enkelt vakuole, som generelt er den største organel inde i cellen. I dyreceller er der flere vesikler, som er mindre og flere end vakuoler.

Anbefalede: