Logo da.boatexistence.com

Hvorfor ordet stereotype?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor ordet stereotype?
Hvorfor ordet stereotype?

Video: Hvorfor ordet stereotype?

Video: Hvorfor ordet stereotype?
Video: What is Stereotype | Explained in 2 min 2024, Kan
Anonim

Udtrykket stereotype kommer fra det franske adjektiv stéréotype og stammer fra de græske ord στερεός (stereo), "fast, solid" og τύπος (tastefejl), indtryk, deraf " solidt indtryk på en eller flere ideer/teorier. "

Hvem fandt på udtrykket stereotype?

Begrebet stereotype blev først opfundet af Lippmann i 1922 (som citeret i Dovidio, Hewstone, Glick & Esses, 2010) for at beskrive en social gruppes opfattede karakteristika. Ydermere, ifølge Allport (1954, s. 191), er en stereotype en 'en overdreven overbevisning forbundet med en kategori.

Hvad er den egentlige betydning af stereotype?

En stereotype er et fast generelt billede eller et sæt af karakteristika, som mange mennesker mener repræsenterer en bestemt type person eller ting.… Hvis nogen er stereotypt som noget, danner folk en fast generel idé eller billede af dem, så det antages, at de vil opføre sig på en bestemt måde.

Hvad er meningen med stereotype i enkle ord?

En stereotype er en forudfattet forestilling, især om en gruppe mennesker … Du har sikkert hørt stereotyper: almindeligt kendte ideer eller forforståelser om specifikke grupper. Man hører oftest om negative stereotyper, men nogle er positive - stereotypen om, at høje mennesker for eksempel er gode til basketball.

Hvad er hovedideen med stereotype?

I socialpsykologi er en stereotype en fast, overgenerel overbevisning om en bestemt gruppe eller klasse af mennesker. Ved at stereotyper udleder vi, at en person har en lang række karakteristika og evner, som vi antager, at alle medlemmer af den gruppe har.

Anbefalede: