Er cycloheptatrienylanion aromatisk?

Indholdsfortegnelse:

Er cycloheptatrienylanion aromatisk?
Er cycloheptatrienylanion aromatisk?

Video: Er cycloheptatrienylanion aromatisk?

Video: Er cycloheptatrienylanion aromatisk?
Video: Better than pizza! Just grate 2 zucchini and pop them in the oven! 🔝 5 zucchini recipes! 2024, Oktober
Anonim

I organisk kemi er tropyliumionen eller cycloheptatrienylkationen en aromatisk art med formlen [C7H 7]+.

Hvorfor er cycloheptatrienylanion ikke aromatisk?

Cycloheptatrienylanion(tropyliumanion) har 8 pi elektronsystem, derfor skal det være antiaromatisk, men det ekstra ensomme par på det ene kulstof ville forårsage at kulstoffet blev sp3-hybridiseret og sætte de ekstra elektroner i en af sp3 orbitalerne Dette ville gøre den ikke-plan og ikke-aromatisk.

Er cycloheptatrienyl-kationen aromatisk eller ej?

Cycloheptatriene er ikke aromatisk, og ringen er ikke plan på grund af tilstedeværelsen af -CH2-gruppen. Fjernelse af en hydridion fra methylengruppen giver den plane og aromatiske cycloheptatrienkation, også kaldet tropyliumionen.

Er anioner aromatiske?

Aromatiske anioner

Anioner har et tilsat ensomt elektronpar, der bærer en negativ ladning. … Men i modsætning til dets positive modstykke ovenfor, bidrager denne anion med et ekstra ensomt par til systemet. Dette molekyle er cyklisk, plant, konjugeret og følger Huckels regel.

Er cyclopentadienanion aromatisk?

Cyclopentadienylkationen er antiaromatisk, mens cyclopentadienyl anionen er aromatisk … Den opfylder dog ikke Huckels regel om aromaticitet, da den ikke har (4n+2)π elektroner og så er det ikke aromatisk. Men den har 4n\pi elektroner (n er lig med 1, da der er 4 pi elektroner).

Anbefalede: