Logo da.boatexistence.com

Hvornår skal man plukke sort sapotefrugt?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår skal man plukke sort sapotefrugt?
Hvornår skal man plukke sort sapotefrugt?

Video: Hvornår skal man plukke sort sapotefrugt?

Video: Hvornår skal man plukke sort sapotefrugt?
Video: Vegan Since 1951! 32 Years Raw! A Natural Man of Many Skills; Mark Huberman 2024, Kan
Anonim

Vi plukker frugterne når de stadig er hårde og grønne. Det tager derefter omkring 7 til 10 dage at modne, og efterhånden bliver huden mørkere til en rig chokoladebrun. Sorte sapoter er klar til at spise, når deres skind bliver sort, og de føles grødet at røre ved.

Vil sort sapote modnes af træet?

De modner hurtigt, og nogle typer viser kun en lille farveændring. Lad et par falde af og tjek den største for en hævet bæger af frugten og pluk derefter. 2 til 12 dage senere bliver frugten blød natten over.

Hvordan vælger du en sapote?

En moden mamey-sapote skal have et indre kød, der er rød-brun i farven. For at modne dem hjemme hos dig skal du efterlade dem udsat for luft ved stuetemperatur, indtil frugten er blød. Modnet mamey sapote, kan opbevares i dit hjem i op til en uge, hvis frugten er nedkølet.

Er umoden sort sapote giftig?

Sort sapotesmag

Sapote spises rå eller kogt, når den er modnet. umodne frugter er meget bitter og giftig nok til at blive brugt som fiskegift i nogle kulturer. Sort sapoteskind er skrøbeligt og godartet, så du kan bide i som et æble.

Hvordan ved du, om en sort sapote er moden?

Sorte sapoter er klar til at spise når deres skind bliver sort, og de føles grødet at røre ved. Skær frugten op og find et frodigt chokoladebrunt center med en vidunderlig klæbrig tekstur.

Anbefalede: