Er algenib en stjerne?

Indholdsfortegnelse:

Er algenib en stjerne?
Er algenib en stjerne?

Video: Er algenib en stjerne?

Video: Er algenib en stjerne?
Video: Hubblecast 96: How many galaxies are there? 2024, Oktober
Anonim

Gamma Pegasi (γ Pegasi, forkortet Gamma Peg eller γ Peg), formelt kaldet Algenib /ælˈdʒiːnɪb/, er en stjerne i stjernebilledet Pegasus, beliggende i det sydøstlige hjørne af asterismen kendt som Den Store Plads.

Hvor langt er Markab i lysår?

Markab, Alpha Pegasi (α Peg), er en kæmpe eller subgigantisk stjerne placeret i stjernebilledet Pegasus. Selvom den har betegnelsen Alpha, er den kun den tredje lyseste stjerne i stjernebilledet, efter Enif og Scheat. Markab har en tilsyneladende størrelsesorden på 2,48 og ligger i en afstand af 133 lysår fra Jorden.

Hvilken stjerne i Pegasus udsender mest kraft?

Pegasus. Pegasus, stjernebillede på den nordlige himmel ved omkring 23 timers højre opstigning og 20° nord i deklination. Dens klareste stjerne er Enif (fra arabisk for "næsen"), med en størrelsesorden på 2,4.

Hvilken farve er Markab?

Markab er en hovedstjerne i stjernebilledet Pegasus og udgør stjernebilledets omrids. Baseret på stjernens spektr altype (B9. 5III) er stjernens farve blue. Markab er den 90. klareste stjerne på nattehimlen og den 3. klareste stjerne i Pegasus baseret på Hipparcos 2007 tilsyneladende størrelse.

Er Markab en blå kæmpe?

Markab, den blå kæmpestjerne, har en variabel lysstyrke, der rangerer den som den 91. mest lysende stjerne af alle de kendte stjerner set fra Jorden. Dens lysstyrke er mængden af energi, der udsendes fra denne kæmpestjerne i forhold til Solen.

Anbefalede: