Logo da.boatexistence.com

Føler blæksprutte smerte?

Indholdsfortegnelse:

Føler blæksprutte smerte?
Føler blæksprutte smerte?

Video: Føler blæksprutte smerte?

Video: Føler blæksprutte smerte?
Video: Sikkerhedsstyrelsen - Nytår Igen | ft. Jesu Brødre, Niels Olsen, Lina Rafn, Shambs & Klam Vandmand 2024, Kan
Anonim

Blæksprutter Føler ikke kun smerte fysisk, men også følelsesmæssigt, finder første undersøgelse. En vigtig ny undersøgelse tyder på, at blæksprutter sandsynligvis vil føle og reagere på smerte på samme måde som pattedyr - det første stærke bevis for denne kapacitet hos ethvert hvirvelløse dyr.

Føler blæksprutter smerte, når de mister en arm?

Blæksprutter har sandsynligvis nociceptorer, som vist fra deres tilbagetrækning fra skadelige stimuli (selv i afhuggede arme) og antydet af det faktum, at der er gode beviser for, at selv "sænker" bløddyr besidde dem. … Blæksprutter er kablet i modsætning til de fleste andre kendte dyr.

Gør blæksprutte ondt?

Biddet af Giant Pacific Octopus vil ikke kun gøre ondt, men det vil også sprøjte gift ind i sit mål (selvom denne gift ikke er dødelig). Heldigvis er Giant Pacific Octopus kendt for at være ret genert og norm alt venlig over for mennesker, og den bruger sjældent sine farlige træk til at påføre skade.

Hvilke dyr kan ikke føle smerte?

Selv om det er blevet hævdet, at de fleste hvirvelløse dyr ikke føler smerte, er der nogle beviser på, at hvirvelløse dyr, især decapod krebsdyr (f.eks. krabber og hummere) og blæksprutter (f.eks. blæksprutter)), udviser adfærdsmæssige og fysiologiske reaktioner, der indikerer, at de muligvis har kapaciteten til denne oplevelse.

Føler blæksprutter følelser?

Indtil for nylig var der ingen streng forskning, der viste, at hvirvelløse dyr oplever den følelsesmæssige komponent af smerte. En undersøgelse offentliggjort i iScience i marts giver det stærkeste bevis endnu på, at blæksprutter føler smerte, som pattedyr gør, hvilket styrker argumentet for at etablere velfærdsbestemmelser for disse dyr.

Anbefalede: