Logo da.boatexistence.com

Hvorfor hedder catsup nu ketchup?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor hedder catsup nu ketchup?
Hvorfor hedder catsup nu ketchup?

Video: Hvorfor hedder catsup nu ketchup?

Video: Hvorfor hedder catsup nu ketchup?
Video: Как Приготовить Соус Для Пиццы, Кетчуп и Томатную Пасту на Зиму 2024, Kan
Anonim

Ifølge den malaysiske teori stammer ordet 'ketchup' fra det ord malaysiske ord 'kicap' eller 'kecap', der betyder fiskesauce. … Navnet blev ændret til catsup, og i slutningen af 1700-tallet tilføjede kloge mennesker i New England tomater til blandingen af fiskesauce.

Hvorfor ændrede de catsup til ketchup?

The H. J. Heinz Company, et navn, der er synonymt med ketchup for de fleste mennesker i dag, var en relativ senkommer til spillet og producerede ikke en tomatbaseret ketchup før 1876. De omt alte oprindeligt deres produkt som catsup, men skiftede til ketchup i 1880'erne for at skille sig ud

Hvad er forskellen mellem ketchup og catsup?

Du kan faktisk kalde stoffet ved begge navne, da der er ingen forskel mellem ketchup og catsupDe er bare to forskellige udtryk for det samme. Ketchup har eksisteret længe. Navnet kommer sandsynligvis fra ke-chiap (nogle gange skrevet ke-tsiap), som var en syltet fiskesauce populær i Kina.

Hvornår skiftede Del Monte catsup til ketchup?

Del Monte skiftede ikke stavemåde før 1988, efter at det blev klart, at ketchup var den foretrukne stavemåde for amerikanske forbrugere. Hunt's skiftede navnet på deres produkt fra catsup til ketchup betydeligt tidligere.

Hvad kalder de ketchup i England?

Markedslederen i Storbritannien er Heinz, og mange mennesker vil kun spise denne sort. Briterne omtaler også, at deres ketchup er ' tomatsauce', hvilket ofte kan betyde frisk passata i Italien.

Anbefalede: