Logo da.boatexistence.com

Hvad er catsup vs ketchup?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er catsup vs ketchup?
Hvad er catsup vs ketchup?

Video: Hvad er catsup vs ketchup?

Video: Hvad er catsup vs ketchup?
Video: Ketchup or Catsup? 2024, Kan
Anonim

Du kan faktisk kalde stoffet ved begge navne, da der er ingen forskel mellem ketchup og catsup De er bare to forskellige udtryk for det samme. Ketchup har eksisteret længe. Navnet kommer sandsynligvis fra ke-chiap (nogle gange skrevet ke-tsiap), som var en syltet fiskesauce populær i Kina.

Hvorfor kalder de det catsup?

Ifølge den malaysiske teori stammer ordet 'ketchup' fra ordet malaysiske ord 'kicap' eller 'kecap', der betyder fiskesauce. … Navnet blev ændret til catsup, og i slutningen af 1700-tallet tilføjede kloge mennesker i New England tomater til blandingen af fiskesauce.

Er ketchup og catsup det samme?

Nogle gange blev det skrevet som catchup.” Den tomatbaserede sauce, som vi nu kalder “ketchup”, ankom i begyndelsen af 1800-tallet i opskrifter, men der var også en svampeketchup på dette tidspunkt. … Kort svar: ketchup og catsup er det samme; et tomatbaseret krydderi med eddike og krydderier.

Hvornår skiftede Hunt's fra catsup til ketchup?

De omt alte oprindeligt deres produkt som catsup, men skiftede til ketchup i 1880'erne for at skille sig ud. Til sidst blev ketchup standard stavemåde i industrien og blandt forbrugere, selvom du stadig kan finde catsup højborge drysset over hele USA

Hvordan staver briterne til ketchup?

Ketchup er den dominerende stavemåde på både amerikansk og britisk engelsk med stor margin. Det er dog interessant at bemærke, at dette ikke altid var tilfældet i Amerika (mere om det nedenfor).

Anbefalede: