Logo da.boatexistence.com

Hvornår lukkede shotton stålværker?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår lukkede shotton stålværker?
Hvornår lukkede shotton stålværker?

Video: Hvornår lukkede shotton stålværker?

Video: Hvornår lukkede shotton stålværker?
Video: The Story of Steel — Port Kembla Steelworks 2024, Juli
Anonim

Siden Shotton-stålværket lukkede i 1980 har mange af de afskedigede mænd aldrig arbejdet igen, ifølge dem, der mistede deres job. Tidligere stålarbejdere siger, at en stor del af industrien, der er bragt ind i området og placeret i Deeside industripark, konsekvent har nægtet at ansætte nogen over 40.

Hvorfor lukkede Shotton steel Works?

Deesides mørkeste dag fandt sted i marts 1980, da British Steel – efter et årti, der kæmpede med unionen og politisk pres – nedlagde 6.500 job hos Shotton Steel. Det var den største industrielle afskedigelse på en enkelt dag i Vesteuropa, og hele familier stod over for afskedigelse.

Hvem ejer Shotton stålværk?

Shotton Works today (2019) er en del af Tata Steel Colours-forretningen i Tata Steel Group, en af verdens største stålproducenter med omkring 81.000 ansatte fordelt på fem kontinenter.

Hvor er John Summers klokketårn?

The Grade II-listede John Summers Clock Tower-plads i Deeside, North Wales.

Hvem var John Summers?

Grundlæggeren, John Summers, blev født i Bolton, Lancashire i 1822. Mens han arbejdede som træsko, besøgte han den store udstilling i 1851, hvor han købte en sømfremstillingsmaskine og begyndte at lave søm, som han kunne fastgøre med jernstrimlerne på træskosålerne.

Anbefalede: