Logo da.boatexistence.com

Hvorfor blev bombay omdøbt?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor blev bombay omdøbt?
Hvorfor blev bombay omdøbt?

Video: Hvorfor blev bombay omdøbt?

Video: Hvorfor blev bombay omdøbt?
Video: New York City's Financial District Walking Tour - 4K60fps with Captions 2024, Kan
Anonim

Da det højreorienterede hindunationalistiske parti Shiv Sena kom til magten, beordrede de navneændringen. Dette skyldtes, at Bombay var forbundet med den britiske Raj eller det britiske imperium - og det blev anset for at have en uønsket arv fra kolonitiden.

Hvorfor hedder Mumbai ikke længere Bombay?

Byens officielle navneændring til Mumbai fra Bombay skete da det regionale politiske parti Shiv Sena kom til magten i 1995 Shiv Sena så Bombay som en arv fra britisk kolonialisme og ønskede byens navn for at afspejle dens Maratha-arv, og derfor omdøbte den for at hylde gudinden Mumbadevi.

Hvorfor kalder nogle indere det stadig Bombay?

I stedet planlægger publikationen at vende tilbage til byens ældre navn fra kolonitiden - Bombay.… Marathi-talende har længe omt alt byen som Mumbai, efter den hinduistiske gudinde Mumbadevi, byens skytsguddom Shiv Sena havde argumenteret for, at det tidligere navn, Bombay, var et uønsket levn fra britisk koloni altid styre i Indien.

Hvornår skiftede Bombay navn?

Mumbai (marathi: मुंबई), fra Bombay, omdøbt i 1995.

Hvornår holdt det op med at hedde Bombay?

I slutningen af det 20. århundrede blev byen omt alt som Mumbai eller Mambai på Marathi, Konkani, Gujarati, Kannada og Sindhi og som Bambai på hindi. Indiens regering ændrede officielt det engelske navn til Mumbai i november 1995.

Anbefalede: