Logo da.boatexistence.com

Hvad fejrer saturnalia?

Indholdsfortegnelse:

Hvad fejrer saturnalia?
Hvad fejrer saturnalia?

Video: Hvad fejrer saturnalia?

Video: Hvad fejrer saturnalia?
Video: Saturnalia: the Jolliest Ancient Roman Festival! 2024, Kan
Anonim

Saturnalia, der afholdes i midten af december, er en gammel romersk hedensk festival til ære for landbrugsguden Saturn. Saturnalia-fejring er kilden til mange af de traditioner, vi nu forbinder med jul.

Hvordan fejres Saturnalia i dag?

Saturnalia er en glædelig ferie, og romerne delte den med venner og familie. Giv små gaver, herunder gaver af mad eller slik, eller stearinlys eller lamper. Vedhæft en smart seddel eller et kort vittigt digt til dine gaver. Læs den romerske digter Martial ("Xenia" og "Apophoreta") for nogle autentiske eksempler fra romertiden.

Er Saturnalia som jul?

Saturnalia (detalje) af Antoine Callet, 1783. Det var en helligdag, der blev fejret omkring den 25. december i familiens hjem. En tid til fest, velvilje, generøsitet over for de fattige, udveksling af gaver og udsmykning af træer. Men det var ikke jul Dette var Saturnalia, den hedenske romerske vintersolhvervsfestival.

Hvor fejrer de Saturnalia?

Oprindeligt fejret den 17. december, Saturnalia blev udvidet først til tre og til sidst til syv dage. Datoen har været forbundet med vintersåsæsonen, som i moderne Italien varierer fra oktober til januar. Det var bemærkelsesværdigt ligesom den græske Kronia den livligste festival i året.

Hvordan førte Saturnalia til jul?

Gaver blev udvekslet, kristtorn hængt op, stearinlys tændt, og flok af julesange gik og sang rundt i byen Det var en voldsom affære, og overforbrug af mad og drikke var normen. Da Romerriget konverterede til kristendommen, blev Saturnalia en kristen højtid, der ærede Jesu fødsel.

Anbefalede: