Logo da.boatexistence.com

Kunne du leve uden en blære?

Indholdsfortegnelse:

Kunne du leve uden en blære?
Kunne du leve uden en blære?

Video: Kunne du leve uden en blære?

Video: Kunne du leve uden en blære?
Video: Vi er ikke rigtig voksne, vi er ikke rigtig børn fra Bølle bob alle tiders helt 2024, Kan
Anonim

Med nok tid burde du være i stand til næsten alt, hvad du gjorde før. Selvom du nu bruger en urostomipose (til at samle din urin), kan du gå tilbage til arbejdet, træne og svømme. Folk lægger måske ikke engang mærke til dig, før du fortæller dem det.

Hvor længe kan du leve efter blærefjernelse?

Patienter i gruppe 1 opnåede en progressionsfri 5-års overlevelsesrate på 77 % og en samlet overlevelsesrate på 63 % efter 5 år. I gruppe 2 opnåede patienterne en progressionsfri overlevelsesrate på 51 % efter 5 år og en samlet overlevelsesrate på 50 %.

Hvad sker der, hvis du ikke har nogen blære?

Efter at have fjernet din blære, har din kirurg også brug for for at skabe en urinafledning - en ny måde at opbevare urin og få den til at forlade din krop. Der er flere måder, hvorpå urin kan opbevares og fjernes efter blærefjernelse.

Kan urinblæren fjernes?

Cystektomi er en kompleks kirurgisk procedure, hvor en kirurg fjerner nogle eller heleurinblæren. Blæren gemmer urin, før du sender den fra din krop. Oftest udfører læger en blærefjernelsesoperation for at behandle invasiv blærekræft.

Kan du få en ny blære?

Din kirurg kan også lave en ny blære. Dette kaldes blærekonstruktion eller neoblære. Din læge bruger en del af tarmen til at skabe en sæklignende struktur som din gamle blære. Den kan holde på urin og betyder, at du skal kunne tisse, som du gjorde før.

Anbefalede: