Logo da.boatexistence.com

Hvad blev grapeshottet brugt til?

Indholdsfortegnelse:

Hvad blev grapeshottet brugt til?
Hvad blev grapeshottet brugt til?
Anonim

grapeshot, kanonladning bestående af små runde kugler, sædvanligvis af bly eller jern, og primært brugt som et antipersonelvåben.

Blev der brugt grapeshot i borgerkrigen?

Og ved borgerkrigen blev grapeshot sjældent brugt af feltartilleribatterier i nogen af hæren, men nogle store garnisoner og skibsmonterede kanoner gjorde stadig brug af den runde. Det er svært at forestille sig, hvordan opladningstropper kunne klare et modsat batteri, vel vidende at jernhagl kunne slå ned når som helst.

Hvornår blev grapeshot først brugt?

Da det blev bundet, lignede bundtet noget som en klase vindruer, deraf navnet "grapeshot". Den blev ladet ind i en mundingsladningskanon med en sortkrudt "ladning", som projicerede skuddet ud af kanonen, da den blev antændt. Den første registrerede brug var omkring slutningen af 1600-tallet til begyndelsen af 1700-tallet i Europa.

Hvordan fungerede grapeshot?

Når det var samlet, lignede haglet en drueklase, deraf navnet. Grapeshot blev brugt både til lands og til vands. Ved affyring går lærredsindpakningen i opløsning, og de indeholdte bolde spredes ud fra mundingen, hvilket giver en ballistisk effekt, der ligner et kæmpe haglgevær.

Hvem opfandt grapeshot?

Opfundet af en britisk officer under Napoleonskrigene, det er en sammensmeltet eksplosiv granat fyldt med mange små bolde eller jern-/blystykker. Når skallen brister, spredes de små stykker i et mere eller mindre sfærisk mønster med sædvanligvis fatal kraft.

Anbefalede: