Logo da.boatexistence.com

Hvad brugte babylonierne matematik til?

Indholdsfortegnelse:

Hvad brugte babylonierne matematik til?
Hvad brugte babylonierne matematik til?

Video: Hvad brugte babylonierne matematik til?

Video: Hvad brugte babylonierne matematik til?
Video: Babylon 2024, Kan
Anonim

Udover aritmetiske beregninger udviklede babylonske matematikere også algebraiske metoder til at løse ligninger. Endnu en gang var disse baseret på forudberegnede tabeller. og de fandt kvadratrødder effektivt ved hjælp af division og gennemsnit.

Hvilken matematik brugte babylonierne, som vi stadig bruger i dag?

Babylonsk matematik brugte et sexagesimal (base 60) system , der var så funktionelt, at det forbliver i kraft, omend med nogle justeringer, i 21stårhundrede. Når folk fortæller tiden eller refererer til graderne i en cirkel, stoler de på basis 60-systemet.

Hvad er metoden brugt af babylonierne?

For at løse andengradsligninger brugte babylonierne en metode svarende til vores kvadratformel . Mange kvadrater opnås ved at overveje samtidige ligninger såsom x+y=p, xy=q, hvilket giver kvadratisk x2 + q=px.

Hvad betragter du som babyloniernes vigtigste bidrag til matematikken?

Positionelt system forenkler aritmetikken i høj grad. Faktisk er det næsten umuligt at lave avanceret matematik med et ikke-positionelt system som romertallene. Det babylonske talsystem er det første kendte positionstalsystem, og det betragtes af nogle som deres største præstation inden for matematik.

Hvad blev matematik brugt til?

Det giver os en måde at forstå mønstre, til at kvantificere relationer og til at forudsige fremtiden. Matematik hjælper os med at forstå verden – og vi bruger verden til at forstå matematik. Verden er indbyrdes forbundet.

Anbefalede: