Hvor er pont du gard?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er pont du gard?
Hvor er pont du gard?

Video: Hvor er pont du gard?

Video: Hvor er pont du gard?
Video: 10 самых АТМОСФЕРНЫХ мест Дагестана. БОЛЬШОЙ ВЫПУСК #Дагестан #ПутешествиеПоДагестану 2024, Oktober
Anonim

Pont du Gard er en gammel romersk akvæduktbro bygget i det første århundrede e. Kr. for at transportere vand over 50 km til den romerske koloni Nemausus. Den krydser floden Gardon nær byen Vers-Pont-du-Gard i det sydlige Frankrig.

Hvad er Pont du Gard, hvor er den, og hvor gammel er den?

Pont du Gard er et romersk monument bygget halvvejs gennem det 1. århundrede e. Kr. Det er hovedkonstruktionen i en 50 km lang akvædukt, der forsynede byen Nîmes, tidligere kendt som Nemausus, med vand. Bygget som en 50 m høj akvædukt i tre niveauer tillod den vand at strømme over Gardon-floden.

Hvilket land ligger Pont du Gard i?

Pont du Gard-akvædukten er det mest besøgte monument i Frankrig fra antikken.

Hvorfor er Pont du Gard vigtig for Frankrig?

Pont du Gard er midten i en akvædukt designet til at levere rindende vand til byen Nemausus (Nimes). Dens ekstraordinære dimensioner - 50 meter høj, 490 meter bred (oprindeligt) - og dens fremragende bevaringstilstand gør den til en af antikkens mest værdifulde relikvier.

Hvad betyder Pont du Gard på fransk?

Pont du Gard, (fransk: “Bridge of the Gard”) kæmpe bro-akvædukt, et bemærkelsesværdigt gammelt romersk ingeniørarbejde bygget omkring 19 fvt. for at føre vand til byen af Nîmes over Gard-floden i det sydlige Frankrig.

Anbefalede: