Logo da.boatexistence.com

Hvor er spytkernen?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er spytkernen?
Hvor er spytkernen?

Video: Hvor er spytkernen?

Video: Hvor er spytkernen?
Video: Barn-Dréas - På Vej Derhen (feat. Simon Gents) 2024, Kan
Anonim

Cellelegemerne af disse fibre er placeret i den øvre spytkerne. Denne kerne er placeret i den kaudale del af pons nær ansigtets motoriske kerne.

Hvor er spytkernen placeret?

Den overordnede spytkerne (eller spyt) i ansigtsnerven er en visceromotorisk parasympatisk kranienervekerne placeret i the pontine tegmentum.

Hvad er funktionen af den overordnede spytkerne?

Den overordnede spytkerne giver ophavet til de parasympatiske præganglioniske neuroner, som forsyner de submandibulære og sublinguale kirtler via den submandibulære ganglion Den giver også parasympatisk innervation til tårekirtlen via pterygopalatinen ganglion.

Hvad er kranienervekerner?

Kranienervekernerne er en serie af bilaterale motoriske og sensoriske kerner af grå substans placeret i mellemhjernen, pons og medulla, som er samlingerne af afferente og efferente cellelegemer for mange af kranienerverne. Nogle kerner er små og bidrager til en enkelt kranienerve, såsom nogle af de motoriske kerner.

Hvilke kranienerver styrer salivation?

Cranial Nerve 9 - Glossopharyngeal (IX) Den sensoriske komponent af glossopharyngeal nerve formidler information om smag og andre fornemmelser fra halsen og den bageste tredjedel af tungen. Den motoriske komponent af denne nerve styrer synke- og spytudslip og udvidelsen af blodkar.

Anbefalede: