Logo da.boatexistence.com

Hvilke disciple var ved korsfæstelsen?

Indholdsfortegnelse:

Hvilke disciple var ved korsfæstelsen?
Hvilke disciple var ved korsfæstelsen?

Video: Hvilke disciple var ved korsfæstelsen?

Video: Hvilke disciple var ved korsfæstelsen?
Video: LAVER FLASHBACK CRISTIANO RONALDO SBC TIL VANVITTIG INTENS WL! - DINHOS DISCIPLE #13 2024, Kan
Anonim

Så ved foden af korset var det Johannes, Maria (Jesu mor), Marias søster (Salome), Maria (Klopas hustru) og Maria Magdalene. De ville hellere have været et hvilket som helst andet sted, men de valgte at være ved foden af korset.

Hvilken apostel var ved korsfæstelsen?

Evangelier og Gerninger fremstiller Peter som den mest fremtrædende apostel, selvom han fornægtede Jesus tre gange under korsfæstelsen. Ifølge den kristne tradition var Peter den første discipel, som Jesus viste sig for, og balancerede Peters fornægtelse og genoprettede hans position.

Hvem blev de to disciple korsfæstet med?

I apokryfe skrifter får den ubodsløse tyv navnet Gestas, som først optræder i Nikodemus-evangeliet, mens hans ledsager hedder DismasKristen tradition hævder, at Gestas var på korset til venstre for Jesus, og Dismas var på korset til højre for Jesus.

Hvad stjal Gestas og Dismas?

Blandt hans gerninger var, at han stjal templets hellige kar og afklædte Kajfas' datter, Sara ved navn, som var præstinde for helligdommen. Så trodsig var GESTAS. Men til sidst blev Dismas og GESTAS fanget af mordet på en kvinde, der med sine børn var på vej fra Jerusalem til Joppe.

Var Paulus ved korsfæstelsen?

Det Nye Testamentes beretninger. Paulus' omvendelsesoplevelse diskuteres i både de paulinske breve og i Apostlenes Gerninger. Ifølge begge kilder var Saul/Paul ikke en efterfølger af Jesus og kendte ham ikke før hans korsfæstelse. Paulus' omvendelse fandt sted 4-7 år efter Jesu korsfæstelse i år 30 e. Kr.

Anbefalede: