Logo da.boatexistence.com

Hvilken type satire i absalon og achitophel?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken type satire i absalon og achitophel?
Hvilken type satire i absalon og achitophel?

Video: Hvilken type satire i absalon og achitophel?

Video: Hvilken type satire i absalon og achitophel?
Video: Как сделать рассказ смешнее — Чери Штайнкельнер 2024, Kan
Anonim

Absalom og Achitofel er "generelt anerkendt som den fineste politiske satire på det engelske sprog". Det beskrives også som en allegori vedrørende nutidige politiske begivenheder og en hånlig heroisk fortælling. På titelbladet beskriver Dryden selv det blot som "et digt ".

Hvem satire Dryden i Absalom og Achitofel?

Absalom og Achitofel

Dryden skrev sin største satire midt i udelukkelseskrisen (1679–81), som var et forsøg på at udelukke Charles II's katolske yngre bror Jamesfra Englands trone.

Hvad er temaet for Absalom og Akitofel?

Hans "Absalom og Achitofel" betragtes ikke blot som en satire, men et digt, som Dryden selv kalder det "et digt." Det centrale tema er: Fristelse, synd, fald og straf.

Hvad er formålet med drydens Absalom og Achitofel?

Formålet med Absalom og Achitofel er eksplicit politisk. For at være mere præcis sætter Dryden sig for at ophøje Charles II's regeringstid og forbande hans mest uforsonlige fjender.

Hvilken digtform bruges i Drydens Absalom og Achitofel ?

Digtet "Absalom og Achitofel" bruger et aa, bb, cc osv. rimskema og er sat i jambisk pentameter Hver anden linie rimer i dette digt; for det meste er rimene perfekte, som i "begynde/synd" eller "bore/før", selvom digteren også bruger nærrim som i "ingen/Absalom. "

Anbefalede: